0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2019 in cijfers

De Run op het leven

44 Teams
111 Doelen
€1.232.527,23 Opbrengst Roparun 2019

Roparun onderdeel van tweede Elfstedenzwemtocht

29-04-2019 om 16:43 uur

Maarten van der Weijden haalde in 2018 het nieuws met zijn poging om ongeveer 200 kilometer te zwemmen, de Elfstedenzwemtocht. Hiermee heeft hij bijna 5 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Van der Weijden maakte eerder al bekend dat hij op 21 juni 2019 opnieuw een poging zal beginnen om de Elfstedentocht te zwemmen. Ook nu wil hij, samen met zijn ‘meezwemmers’ zo veel mogelijk geld op halen.

Voor deze tweede poging zocht Van der Weijden de samenwerking met meerdere goede doelen. Hij vindt het belangrijk dat goede doelen elkaar ondersteunen en samen sterker maken. Van der Weijden: “We hebben met professionals en patiënten zorgvuldig 11 nieuwe onderzoeken en projecten uitgezocht. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven. Maar kwaliteit van leven tijdens en na kanker, is ook erg belangrijk voor patiënten. Ook daar wil ik mij graag voor inzetten.”

Stichting Roparun is trots dat naast onderzoek, ook een project dat ter ondersteuning voor leven van mensen met kanker de aandacht heeft gekregen van Van der Weijden. Roparun, en dan specifiek het project voor koppelbedden, is één van de projecten waar tijdens de Elfstedenzwemtocht geld voor opgehaald wordt. Naast Roparun zal er geld geschonken worden aan doelen die zich bezighouden met kankeronderzoek en -bestrijding.

De tweede Elfstedenzwemtocht zal plaatsvinden op 21 juni 2019, meer info is beschikbaar via https://www.11stedenzwemtocht.nl/

 

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden